Ochrana dat

Toto prohlášení o ochraně osobních údajů (verze 05.03.2020-121252897) jsme napsali, abychom vám mohli nabídnout v souladu s požadavky Obecné nařízení o ochraně údajů (EU) 2016/679 vysvětlit, jaké informace shromažďujeme, jak používáme údaje a jaké možnosti máte jako návštěvník tohoto webu.

Bohužel je v povaze věcí, že tato vysvětlení zní velmi technicky, ale snažili jsme se popsat ty nejdůležitější věci co nejjednodušeji a nejjasněji.

Automatické ukládání dat

Při dnešní návštěvě webových stránek se automaticky vytvářejí a ukládají určité informace, a to i na tomto webu.

Pokud navštívíte náš web tak, jak jste nyní, náš webový server (počítač, na kterém je tento web uložen) automaticky ukládá data, jako je

  • adresu (URL) navštíveného webu
  • Prohlížeč a verze prohlížeče
  • použitý operační systém
  • adresa (URL) dříve navštívené stránky (URL referrer)
  • název hostitele a IP adresa zařízení, ze kterého se provádí přístup
  • Datum a čas

v souborech (soubory protokolu webového serveru).

Soubory protokolu webového serveru se zpravidla ukládají po dobu dvou týdnů a poté se automaticky odstraní. Tyto údaje nepředáváme dále, ale nemůžeme vyloučit, že tyto údaje budou zobrazeny v případě nezákonného chování.

Soubory cookie

Naše webová stránka používá soubory cookie HTTP k ukládání údajů specifických pro uživatele.
V následujícím textu vysvětlíme, co jsou soubory cookie a proč se používají, abyste lépe porozuměli následujícímu prohlášení o ochraně údajů.

Co přesně jsou soubory cookie?

Kdykoli procházíte internet, používáte prohlížeč. Mezi známé prohlížeče patří Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer a Microsoft Edge. Většina webů ukládá malé textové soubory do vašeho prohlížeče. Tyto soubory se nazývají cookies.

Jednu věc nelze vyloučit z ruky: Cookies jsou opravdu užiteční malí pomocníci. Téměř všechny webové stránky používají soubory cookie. Přesněji řečeno, jedná se o soubory cookie HTTP, protože existují i další soubory cookie pro jiné oblasti použití. Soubory cookie HTTP jsou malé soubory, které náš web ukládá do vašeho počítače. Tyto soubory cookie se automaticky ukládají do složky cookie, která je „mozkem“ vašeho prohlížeče. Soubor cookie se skládá z názvu a hodnoty. Při definování souboru cookie je také třeba zadat jeden nebo více atributů.

Soubory cookie ukládají určitá uživatelská data o vás, například jazyk nebo osobní nastavení stránky. Když navštívíte náš web znovu, váš prohlížeč odešle „uživatelské“ informace zpět na náš web. Díky cookies náš web ví, kdo jste, a nabízí vám nastavení, na která jste zvyklí. V některých prohlížečích má každý soubor cookie svůj vlastní soubor, v jiných, jako je Firefox, jsou všechny soubory cookie uloženy v jednom souboru.

Existují jak soubory cookie první strany, tak soubory cookie třetích stran. Soubory cookie první strany jsou vytvářeny přímo z naší strany, soubory cookie třetích stran jsou vytvářeny partnerskými weby (např. Google Analytics). Každý soubor cookie musí být vyhodnocen samostatně, protože každý soubor cookie ukládá různá data. Doba vypršení platnosti souboru cookie se také liší od několika minut do několika let. Cookies nejsou softwarové programy a neobsahují viry, trojské koně ani jiné „škůdce“. Cookies také nemají přístup k informacím na vašem PC.

Data cookie mohou například vypadat takto:

Jméno: _ga
Hodnota: GA1.2.1326744211.152121252897-9
Účel: Diferenciace návštěvníků webových stránek
Doba použitelnosti: po 2 letech

Prohlížeč by měl být schopen podporovat tyto minimální velikosti:

  • Minimálně 4096 bajtů na cookie
  • Minimálně 50 cookies na doménu
  • Celkem minimálně 3000 cookies

Jaké typy souborů cookie existují?

Otázka, které soubory cookie konkrétně používáme, závisí na použitých službách a je objasněna v následujících částech prohlášení o ochraně údajů. V tomto okamžiku bychom chtěli stručně probrat různé typy souborů cookie HTTP.

Existují 4 typy souborů cookie:

Základní soubory cookie
Tyto soubory cookie jsou nezbytné k zajištění základních funkcí webových stránek. Tyto soubory cookie jsou například potřebné, když uživatel vloží produkt do nákupního košíku, poté pokračuje v procházení dalších stránek a přejde k pokladně až později. Tyto soubory cookie neodstraní nákupní košík, i když uživatel zavře své okno prohlížeče.

Příslušné cookies
Tyto soubory cookie shromažďují informace o chování uživatele a o tom, zda uživatel dostává chybové zprávy. Tyto soubory cookie se také používají k měření doby načítání a chování webových stránek v různých prohlížečích.

Cíle orientované cookies
Tyto soubory cookie zajišťují lepší uživatelskou přívětivost. Ukládají se například zadaná umístění, velikosti písma nebo data formulářů.

Reklamní cookies
Tyto soubory cookie se také nazývají cílové soubory cookie. Slouží k doručování přizpůsobené reklamy uživateli. To může být velmi praktické, ale také velmi nepříjemné.

Když navštívíte webovou stránku poprvé, budete obvykle dotázáni, který z těchto typů cookies byste chtěli povolit. A toto rozhodnutí je samozřejmě uloženo také v souboru cookie.

Jak mohu smazat cookies?

Sami se rozhodnete, jak a zda chcete soubory cookie používat. Bez ohledu na to, z jaké služby nebo webové stránky soubory cookie pocházejí, máte vždy možnost soubory cookie vymazat, deaktivovat nebo přijmout pouze částečně. Můžete například blokovat soubory cookie třetích stran, ale povolit všechny ostatní soubory cookie.

Chcete-li zjistit, které soubory cookie byly uloženy ve vašem prohlížeči, chcete-li změnit nebo odstranit nastavení souborů cookie, najdete toto v nastavení prohlížeče:

Chrome: Smažte, aktivujte a spravujte soubory cookie v prohlížeči Chrome

Safari: spravujte soubory cookie a data webových stránek pomocí Safari

Firefox: Smazáním cookies odstraníte data, která webové stránky uložily ve vašem počítači

Internet Explorer: mazání a správa cookies

Microsoft Edge: Mazání a správa cookies

Pokud obecně soubory cookie nechcete, můžete svůj prohlížeč nastavit tak, aby vás vždy informoval, kdy má být soubor cookie nastaven. U každého jednotlivého souboru cookie se můžete rozhodnout, zda soubor cookie povolíte. Postup se liší v závislosti na prohlížeči. V případě prohlížeče Chrome je nejlepší vyhledat pokyny na Googlu pomocí vyhledávacího dotazu „odstranit soubory cookie Chrome“ nebo „deaktivovat soubory cookie Chrome“.

A co moje ochrana údajů?

Od roku 2009 existují takzvané „pokyny k používání souborů cookie“. Uvádí se v něm, že uložení cookies vyžaduje váš souhlas. V rámci zemí EU však na tyto pokyny stále existují velmi odlišné reakce. V Rakousku však byla tato směrnice provedena v § 96 odst. 3 zákona o telekomunikacích (TKG).

Pokud se chcete o cookies dozvědět více a nevyhýbat se technické dokumentaci, doporučujeme https://tools.ietf.org/html/rfc6265, Žádost o připomínky od Internet Engineering Task Force (IETF) s názvem „HTTP State Management Mechanism“.

Uchovávání osobních údajů

Osobní údaje, které nám elektronicky předáváte na tomto webu, jako je jméno, e-mailová adresa, adresa nebo jiné osobní údaje v souvislosti s odesláním formuláře nebo komentářů v blogu, ukládáme společně s časem a IP Adresa se používá pouze ke stanovenému účelu, je bezpečně uložena a není předávána třetím stranám.

Vaše osobní údaje proto používáme pouze ke komunikaci s těmi návštěvníky, kteří výslovně požadují kontakt, a ke zpracování služeb a produktů nabízených na tomto webu. Vaše osobní údaje nepředáváme bez vašeho souhlasu, ale nemůžeme vyloučit, že tyto údaje budou zobrazeny v případě nezákonného chování.

Pokud nám pošlete osobní údaje e-mailem - mimo tento web - nemůžeme zaručit bezpečný přenos a ochranu vašich údajů. Doporučujeme, abyste nikdy neposílali důvěrná data nezašifrovaná e-mailem.

Práva podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů

Podle ustanovení GDPR a rakouského Zákon o ochraně údajů (DSG) v zásadě následující práva na:

  • Právo na opravu (článek 16 GDPR)
  • Právo na zrušení („právo být zapomenut“) (článek 17 GDPR)
  • Právo na omezení zpracování (článek 18 GDPR)
  • Právo na oznámení - oznamovací povinnost v souvislosti s opravou nebo vymazáním osobních údajů nebo omezením zpracování (článek 19 GDPR)
  • Právo na přenositelnost údajů (článek 20 GDPR)
  • Právo vznést námitku (článek 21 GDPR)
  • Právo nebýt předmětem rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování - včetně profilování (článek 22 GDPR)

Pokud se domníváte, že zpracování vašich údajů porušuje zákon o ochraně údajů nebo že vaše nároky na ochranu údajů byly jakýmkoli způsobem porušeny, můžete podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je rakouský úřad pro ochranu údajů, jehož webové stránky najdete na https://www.dsb.gv.at/ Nalézt.

Hodnocení chování návštěvníků

V následujícím prohlášení o ochraně údajů vás informujeme, zda a jak vyhodnocujeme údaje z vaší návštěvy tohoto webu. Analýza shromážděných údajů je obvykle anonymní a nemůžeme vaši osobu odvodit z vašeho chování na této webové stránce.

Další informace o tom, jak vznést námitku proti této analýze údajů o návštěvách, najdete v následujícím prohlášení o ochraně údajů.

Šifrování TLS s https

K bezpečnému přenosu dat na internetu používáme https (ochrana dat prostřednictvím technologického designu Článek 25 odstavec 1 GDPR). Použitím šifrovacího protokolu TLS (Transport Layer Security) pro bezpečný přenos dat na internetu můžeme zajistit ochranu důvěrných dat. Použití této ochrany přenosu dat poznáte podle malého zámku v levém horním rohu prohlížeče a použití schématu https (místo http) jako součásti naší internetové adresy.

Zásady ochrany osobních údajů v Mapách Google

Na našich webových stránkách používáme Google Maps od společnosti Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). S Mapami Google vám můžeme lépe ukázat umístění a přizpůsobit tak naši službu vašim potřebám. Pomocí Map Google se data přenášejí do Googlu a ukládají se na serverech Google. Zde chceme jít podrobněji o tom, co jsou Mapy Google, proč používáme tuto službu Google, která data jsou uložena a jak tomu můžete zabránit.

Co jsou Mapy Google?

Google Maps je internetová mapová služba od společnosti Google Inc. S Google Maps můžete vyhledávat přesná umístění měst, památek, ubytování nebo společností online pomocí počítače, tabletu nebo aplikace. Pokud jsou společnosti zastoupeny ve službě Moje firma na Googlu, kromě místa se zobrazí další informace o společnosti. Aby bylo možné ukázat, jak se tam dostat, lze mapové části místa integrovat do webových stránek pomocí kódu HTML. Mapy Google zobrazují zemský povrch jako cestovní mapu nebo jako letecký nebo satelitní snímek. Díky snímkům Street View a vysoce kvalitním satelitním snímkům je možné dosáhnout velmi přesných zobrazení.

Proč používáme Mapy Google na našem webu?

Veškeré naše úsilí na této stránce je zaměřeno na poskytnutí užitečného a smysluplného času na našich webových stránkách. Integrací Map Google vám můžeme poskytnout nejdůležitější informace na různých místech. Na první pohled vidíte, kde sídlíme. Popis trasy vám vždy ukáže nejlepší nebo nejrychlejší cestu k nám. Trasu pro trasy najdete autem, veřejnou dopravou, pěšky nebo na kole. Pro nás je poskytování Map Google součástí našeho zákaznického servisu.

Jaká data ukládají Mapy Google?

Aby mohla služba Mapy Google nabízet své úplné služby, musí společnost zaznamenávat a ukládat data od vás. To zahrnuje zadané hledané výrazy, vaši IP adresu a souřadnice zeměpisné šířky a délky. Pokud použijete funkci plánovače tras, uloží se také zadaná počáteční adresa. Toto ukládání dat však probíhá na webu Map Google. Můžeme vás o tom pouze informovat, ale nemůžeme to ovlivnit. Vzhledem k tomu, že jsme do našich webových stránek integrovali Mapy Google, umístí Google do vašeho prohlížeče alespoň jeden soubor cookie (název: NID). Tento soubor cookie ukládá údaje o vašem chování uživatele. Google používá tato data primárně k optimalizaci svých vlastních služeb a k poskytování individuální personalizované reklamy.

Následující soubor cookie je ve vašem prohlížeči nastaven z důvodu integrace Map Google:

Název: NID
Hodnota: 188 = h26c1Ktha7fCQTx8rXgLyATyITJ121252897-5
Účel: Google používá NID k přizpůsobení reklam vašemu vyhledávání Google. Pomocí cookie si Google „pamatuje“ vaše nejčastěji zadávané vyhledávací dotazy nebo vaši předchozí interakci s reklamami. Tímto způsobem budete vždy dostávat přizpůsobené reklamy. Soubor cookie obsahuje jedinečné ID, které Google používá ke shromažďování vašich osobních nastavení pro reklamní účely.
Doba použitelnosti: po 6 měsících

Poznámka: Nemůžeme zaručit, že jsou uložená data úplná. Změny nelze nikdy vyloučit, zejména při používání souborů cookie. Za účelem identifikace cookie NID byla vytvořena samostatná testovací stránka, do které byly integrovány pouze Mapy Google.

Jak dlouho a kde jsou data uložena?

Servery Google jsou umístěny v datových centrech po celém světě. Většina serverů je však umístěna v Americe. Z tohoto důvodu jsou vaše data stále častěji ukládána v USA. Zde si můžete přečíst přesně, kde se datová centra Google nacházejí: https://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/?hl=de

Google distribuuje data na různé datové nosiče. To znamená, že k datům lze přistupovat rychleji a jsou lépe chráněny proti jakýmkoli pokusům o manipulaci. Každé datové centrum má také speciální nouzové programy. Pokud například nastanou problémy s hardwarem Google nebo přírodní katastrofa paralyzuje servery, data zůstanou téměř jistě chráněna.

Google ukládá některá data po stanovenou dobu. U ostatních údajů Google nabízí pouze možnost jejich ručního smazání. Společnost také anonymizuje informace (například reklamní data) v protokolech serveru odstraněním části IP adresy a informací o cookies po 9, respektive 18 měsících.

Jak mohu smazat svá data nebo zabránit ukládání dat?

Díky funkci automatického mazání údajů o poloze a aktivitě zavedené v roce 2019 se informace o určení polohy a aktivitě na webu / v aplikaci - v závislosti na vašem rozhodnutí - ukládají po dobu 3 nebo 18 měsíců a poté se odstraní. Tyto údaje můžete také z historie kdykoli ručně smazat prostřednictvím účtu Google. Pokud chcete úplně zabránit zaznamenávání vaší polohy, musíte ve svém účtu Google pozastavit část Aktivita na webu a v aplikacích. Klikněte na Data a přizpůsobení a poté na možnost Nastavení aktivity. Zde můžete aktivity zapnout nebo vypnout.

Jednotlivé soubory cookie můžete také deaktivovat, odstranit nebo spravovat ve svém prohlížeči. V závislosti na tom, který prohlížeč používáte, to vždy funguje trochu jinak. Následující pokyny ukazují, jak spravovat soubory cookie ve vašem prohlížeči:

Chrome: Smažte, aktivujte a spravujte soubory cookie v prohlížeči Chrome

Safari: spravujte soubory cookie a data webových stránek pomocí Safari

Firefox: Smazáním cookies odstraníte data, která webové stránky uložily ve vašem počítači

Internet Explorer: mazání a správa cookies

Microsoft Edge: Mazání a správa cookies

Pokud obecně soubory cookie nechcete, můžete svůj prohlížeč nastavit tak, aby vás vždy informoval, kdy má být soubor cookie nastaven. U každého jednotlivého souboru cookie se můžete rozhodnout, zda jej povolíte.

Google je aktivním účastníkem rámce štítu na ochranu soukromí mezi EU a USA, který reguluje správný a bezpečný přenos osobních údajů. Více informací o tomto najdete na https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI. Pokud se chcete dozvědět více o zpracování údajů společností Google, doporučujeme vlastní prohlášení společnosti o ochraně údajů na adrese https://policies.google.com/privacy?hl=de.

Prohlášení o ochraně dat vložených prvků sociálních médií

Na naše webové stránky integrujeme prvky služeb sociálních médií za účelem zobrazování obrázků, videí a textů.
Při návštěvě stránek, které zobrazují tyto prvky, se data z vašeho prohlížeče přenesou do příslušné služby sociálních médií a tam se uloží. K těmto údajům nemáme přístup.
Následující odkazy vás přenesou na stránky příslušných služeb sociálních médií, kde je vysvětleno, jak nakládají s vašimi údaji:

Zásady ochrany osobních údajů na Facebooku

Na našich webových stránkách používáme vybrané nástroje Facebooku z Facebooku. Facebook je síť sociálních médií provozovaná společností Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland. S pomocí těchto nástrojů můžeme nabídnout vám a lidem, kteří se zajímají o naše produkty a služby, nejlepší možnou nabídku. V následujícím textu uvádíme přehled různých nástrojů Facebooku, která data se odesílají na Facebook a jak je můžete odstranit.

Co jsou to nástroje Facebooku?

Kromě mnoha dalších produktů nabízí Facebook také takzvané „Facebook Business Tools“. Toto je oficiální název Facebooku. Ale protože tento termín je stěží známý, rozhodli jsme se jim říkat jen Facebook nástroje. Tyto zahrnují:

  • Facebookový pixel
  • sociální pluginy (například tlačítko „Líbí se mi“ nebo „Sdílet“)
  • Facebook přihlášení
  • Sada účtů
  • API (programovací rozhraní)
  • SDK (kolekce programovacích nástrojů)
  • Integrace platforem
  • Pluginy
  • Kódy
  • Specifikace
  • Dokumentace
  • Technologie a služby

Tyto nástroje umožňují Facebooku rozšiřovat své služby a přijímat informace o aktivitách uživatelů mimo Facebook.

Proč používáme nástroje Facebooku na našem webu?

Naše služby a produkty chceme ukázat pouze lidem, kteří o ně mají skutečný zájem. Pomocí reklamy (reklamy na Facebooku) můžeme oslovit přesně tyto lidi. Aby však mohl uživatelům zobrazovat příslušnou reklamu, potřebuje Facebook informace o přáních a potřebách lidí. Informace o chování uživatelů (a kontaktní údaje) jsou společnosti poskytovány na našem webu. Výsledkem je, že Facebook shromažďuje lepší uživatelská data a může zájemcům ukázat správnou reklamu o našich produktech nebo službách. Nástroje tak umožňují přizpůsobené reklamní kampaně na Facebooku.

Facebook volá data o vašem chování na našem webu „data událostí“. Používají se také pro služby měření a analýzy. Tímto způsobem může Facebook za nás vytvářet „zprávy o kampaních“ o dopadu našich reklamních kampaní. Analýzy nám dále poskytují lepší přehled o tom, jak používáte naše služby, webové stránky nebo produkty. To nám umožňuje optimalizovat vaše uživatelské prostředí na našem webu pomocí některých z těchto nástrojů. Sociální pluginy můžete například použít ke sdílení obsahu na našem webu přímo na Facebooku.

Která data ukládají nástroje Facebooku?

Pomocí jednotlivých nástrojů Facebooku lze na Facebook odesílat osobní údaje (údaje o zákaznících). V závislosti na použitých nástrojích lze odesílat zákaznická data, jako je jméno, adresa, telefonní číslo a IP adresa.

Facebook používá tyto informace k porovnání dat s vašimi vlastními údaji, které o vás má (pokud jste členem Facebooku). Před přenosem údajů o zákaznících na Facebook probíhá tzv. „Hašování“. To znamená, že jakákoli velká datová sada je transformována na řetězec znaků. Používá se také k šifrování dat.

Kromě kontaktních údajů se přenášejí také „data události“. „Údaje o události“ znamenají informace, které o vás dostáváme na našich webových stránkách. Například které podstránky navštěvujete nebo jaké produkty u nás nakupujete. Facebook nesdílí informace, které přijímá, s třetími stranami (například s inzerenty), pokud společnost nemá výslovné povolení nebo pokud k tomu není ze zákona povinna. „Data události“ lze také propojit s kontaktními údaji. Facebook tak může nabízet lépe přizpůsobenou reklamu. Po výše uvedeném srovnávacím procesu Facebook kontaktní údaje znovu smaže.

Aby bylo možné doručovat reklamy optimalizovaným způsobem, používá Facebook data událostí pouze v případě, že byla zkombinována s jinými údaji (které byly Facebookem zaznamenány jiným způsobem). Facebook také používá tato data událostí pro účely zabezpečení, ochrany, vývoje a výzkumu. Velká část těchto údajů se přenáší na Facebook prostřednictvím souborů cookie. Cookies jsou malé textové soubory, které se používají k ukládání dat nebo informací v prohlížečích. V závislosti na použitých nástrojích a na tom, zda jste členem Facebooku, bude ve vašem prohlížeči vytvořen jiný počet souborů cookie. V popisech jednotlivých nástrojů Facebooku se podrobněji zabýváme jednotlivými cookies Facebooku. Obecné informace o používání cookies na Facebooku najdete také na https://www.facebook.com/policies/cookies.

Jak dlouho a kde jsou data uložena?

Facebook v zásadě ukládá data, dokud již nejsou vyžadována pro vlastní služby a produkty Facebooku. Facebook má servery po celém světě, kde jsou uložena vaše data. Po porovnání s vašimi vlastními uživatelskými údaji se však zákaznická data do 48 hodin vymažou.

Jak mohu smazat svá data nebo zabránit ukládání dat?

Podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů máte právo na informace, opravu, přenositelnost a výmaz svých údajů.

Data budou zcela smazána, pouze pokud zcela smažete svůj účet na Facebooku. Takto funguje smazání vašeho účtu na Facebooku:

1) Na pravé straně Facebooku klikněte na Nastavení.

2) Poté klikněte na „Vaše informace na Facebooku“ v levém sloupci.

3) Nyní klikněte na „Deaktivace a odstranění“.

4) Nyní vyberte „Odstranit účet“ a poté klikněte na „Další a odstranit účet“

5) Nyní zadejte své heslo, klikněte na „Další“ a poté na „Smazat účet“

Ukládání údajů, které Facebook přijímá prostřednictvím našeho webu, probíhá mimo jiné prostřednictvím cookies (např. Sociální pluginy). Ve svém prohlížeči můžete deaktivovat, odstranit nebo spravovat jednotlivé nebo všechny soubory cookie. V závislosti na prohlížeči, který používáte, to funguje různými způsoby. Následující pokyny ukazují, jak spravovat soubory cookie ve vašem prohlížeči:

Chrome: Smažte, aktivujte a spravujte soubory cookie v prohlížeči Chrome

Safari: spravujte soubory cookie a data webových stránek pomocí Safari

Firefox: Smazáním cookies odstraníte data, která webové stránky uložily ve vašem počítači

Internet Explorer: mazání a správa cookies

Microsoft Edge: Mazání a správa cookies

Pokud obecně soubory cookie nechcete, můžete svůj prohlížeč nastavit tak, aby vás vždy informoval, kdy má být soubor cookie nastaven. U každého jednotlivého souboru cookie se můžete rozhodnout, zda jej povolíte.

Facebook je aktivním účastníkem rámce štítu na ochranu soukromí mezi EU a USA, který reguluje správný a bezpečný přenos osobních údajů. Více informací o tomto najdete na https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC. Doufáme, že jsme vám přinesli nejdůležitější informace o používání a zpracování dat nástroji Facebook. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak Facebook používá vaše data, doporučujeme pokyny k datům na https://www.facebook.com/about/privacy/update.

Zásady ochrany osobních údajů pro sociální pluginy Facebooku

Na našich webových stránkách jsou zabudovány takzvané sociální pluginy od společnosti Facebook Inc. Tato tlačítka poznáte podle klasického loga Facebooku, například tlačítka „Líbí se mi“ (ruka se zvednutým palcem) nebo podle jasného štítku „Zásuvný modul pro Facebook“. Sociální plug-in je malá část Facebooku, která je integrována do naší stránky. Každý modul plug-in má svou vlastní funkci. Nejpoužívanějšími funkcemi jsou známá tlačítka „Like“ a „Share“.

Facebook nabízí následující sociální doplňky:

  • Tlačítko „Uložit“
  • Tlačítko „Líbí se mi“, sdílejte, odesílejte a citujte
  • Doplněk stránky
  • Komentáře
  • Doplněk Messenger
  • Vložené příspěvky a přehrávače videa
  • Skupinový doplněk

Na https://developers.facebook.com/docs/plugins najdete podrobnější informace o tom, jak se jednotlivé doplňky používají. Sociální pluginy používáme na jedné straně, abychom vám na našem webu nabídli lepší uživatelský zážitek, na druhé straně, protože Facebook může optimalizovat naši reklamu.

Pokud máte účet na Facebooku nebo facebook.com jste již dříve navštívili, společnost Facebook již ve vašem prohlížeči nastavila alespoň jeden soubor cookie. V takovém případě váš prohlížeč odešle informace na Facebook prostřednictvím tohoto souboru cookie, jakmile navštívíte náš web nebo komunikujete se sociálními doplňky (např. Tlačítko „Líbí se mi“).

Přijaté informace budou do 90 dnů smazány nebo anonymizovány. Podle Facebooku tato data zahrnují vaši IP adresu, kterou webovou stránku jste navštívili, datum, čas a další informace týkající se vašeho prohlížeče.

Abyste zabránili společnosti Facebook ve shromažďování velkého množství údajů během vaší návštěvy našeho webu a jeho připojení k údajům na Facebooku, musíte se při návštěvě webu odhlásit z Facebooku.

Pokud nejste přihlášeni k Facebooku nebo nemáte účet na Facebooku, odešle váš prohlížeč na Facebook méně informací, protože máte méně facebookových cookies. Na Facebook však mohou být přenesena data, jako je vaše IP adresa nebo které webové stránky navštívíte. Chtěli bychom výslovně poukázat na to, že neznáme přesný obsah údajů. Snažíme se vás však co nejvíce informovat o zpracování údajů na základě našeho současného stavu znalostí. Můžete také vidět, jak Facebook používá data v zásadách společnosti pro údaje na adrese https://www.facebook.com/about/privacy/updateprostudovat.

Následující soubory cookie se ve vašem prohlížeči nastavují alespoň při návštěvě webu se sociálními doplňky z Facebooku:

Název: dpr
Hodnota: neuvedeno
Účel: Tento soubor cookie se používá k tomu, aby sociální pluginy fungovaly na našem webu.
Datum vypršení platnosti: po ukončení relace

Jméno: fr
Hodnota: 0jieyh4121252897c2GnlufEJ9..Bde09j… 1.0.Bde09j
Účel: Cookie je také nezbytný pro správné fungování modulů plug-in.
Doba použitelnosti: po 3 měsících

Poznámka: Tyto soubory cookie byly nastaveny po testu, i když nejste členem Facebooku.

Pokud jste přihlášeni k Facebooku, můžete změnit svá nastavení reklam pod https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen Změň se. Pokud nejste uživatelem Facebooku, můžete přejít na http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/v zásadě spravujte svou online reklamu založenou na využití. Zde máte možnost deaktivovat nebo aktivovat poskytovatele.

Pokud se chcete dozvědět více o ochraně údajů Facebooku, doporučujeme vám přečíst si vlastní pokyny společnosti k datům https://www.facebook.com/policy.php.

Zásady ochrany osobních údajů pro přihlášení do Facebooku

Na naše stránky jsme integrovali praktické přihlášení pomocí Facebooku. Můžete se k nám snadno přihlásit pomocí svého účtu na Facebooku, aniž byste museli vytvářet další uživatelský účet. Pokud se rozhodnete zaregistrovat pomocí přihlašovacích údajů na Facebooku, budete přesměrováni na sociální síť Facebook. Tam se přihlásíte pomocí svých uživatelských údajů na Facebooku. Tento postup přihlášení ukládá údaje o vás nebo vašem chování uživatele a přenáší je na Facebook.

K ukládání údajů používá Facebook různé soubory cookie. V následujícím textu vám ukážeme nejdůležitější soubory cookie, které jsou nastaveny ve vašem prohlížeči nebo již existují, když se přihlásíte na náš web pomocí přihlášení na Facebooku:

Jméno: fr
Hodnota: 0jieyh4c2GnlufEJ9..Bde09j… 1.0.Bde09j
Účel: Tento soubor cookie se používá k tomu, aby sociální plugin fungoval na našich webových stránkách co nejlépe.
Doba použitelnosti: po 3 měsících

Název: datr
Hodnota: 4Jh7XUA2121252897SEmPsSfzCOO4JFFl
Účel: Facebook nastaví cookie „datr“, když webový prohlížeč přistupuje na facebook.com, a cookie pomáhá identifikovat přihlašovací aktivity a chránit uživatele.
Doba použitelnosti: po 2 letech

Název: _js_datr
Hodnota: smazáno
Účel: Tento soubor cookie relace nastavuje Facebook pro účely sledování, i když nemáte účet na Facebooku nebo jste odhlášeni.
Datum vypršení platnosti: po ukončení relace

Poznámka: Uvedené soubory cookie představují pouze malý výběr souborů cookie dostupných pro Facebook. Jiné soubory cookie jsou například _ fbp, sb nebo wd. Úplný seznam není možný, protože Facebook má velké množství souborů cookie a používá je variabilně.

Přihlášení na Facebook vám na jedné straně nabízí rychlý a snadný proces registrace a na druhé straně máme možnost sdílení údajů s Facebookem. To nám umožňuje lépe přizpůsobit naše nabídky a propagace vašim zájmům a potřebám. Data, která takto dostáváme od Facebooku, jsou veřejná data, jako např

  • Vaše jméno na facebooku
  • Váš profilový obrázek
  • uloženou e-mailovou adresu
  • Seznamy přátel
  • Informace o tlačítku (např. Tlačítko „Líbí se mi“)
  • Datum narození
  • Jazyk
  • bydliště

Na oplátku poskytujeme Facebooku informace o vašich aktivitách na našem webu. To zahrnuje informace o zařízení, které používáte, jaké podstránky navštěvujete na našem webu nebo jaké produkty jste si u nás zakoupili.

Používáním přihlašovacích údajů na Facebooku souhlasíte se zpracováním údajů. Tuto dohodu můžete kdykoli odvolat. Pokud se chcete dozvědět více informací o zpracování údajů Facebookem, doporučujeme prohlášení o ochraně osobních údajů Facebook na https://de-de.facebook.com/policy.php.

Pokud jste přihlášeni k Facebooku, můžete změnit svá nastavení reklam pod

Zásady ochrany osobních údajů Instagramu

Na našich webových stránkách jsme zabudovali funkce Instagramu. Instagram je platforma sociálních médií provozovaná společností Instagram LLC, 1601 Willow Rd, Menlo Park CA 94025, USA. Instagram je dceřinou společností společnosti Facebook Inc. od roku 2012 a je produktem společnosti Facebook. Vkládání obsahu Instagramu na náš web se nazývá vložení. To nám umožňuje zobrazovat vám obsah, jako jsou tlačítka, fotografie nebo videa z Instagramu, přímo na našem webu. Když navštívíte naši webovou stránku, která má integrovanou funkci Instagramu, jsou data přenesena do Instagramu, uložena a zpracována. Instagram používá stejné systémy a technologie jako Facebook. Vaše údaje tak budou zpracovávány napříč všemi společnostmi Facebooku.

V následujícím textu bychom vám chtěli poskytnout podrobnější pohled na to, proč Instagram shromažďuje údaje, o jaké údaje jde a jak můžete do značné míry kontrolovat zpracování údajů. Vzhledem k tomu, že Instagram patří společnosti Facebook Inc., získáváme naše informace z pokynů Instagramu na jedné straně, ale také ze samotných pokynů k datům Facebooku na straně druhé.

Co je Instagram

Instagram je jednou z nejznámějších sítí sociálních médií na celém světě. Instagram kombinuje výhody blogu s výhodami audiovizuálních platforem, jako je YouTube nebo Vimeo. Můžete nahrát fotografie a krátká videa do „Insta“ (jak mnoho uživatelů platformu běžně nazývá), upravovat je pomocí různých filtrů a také je distribuovat na jiné sociální sítě. A pokud nechcete být sami aktivní, stačí sledovat další zajímavé uživatele.

Proč používáme Instagram na našich webových stránkách?

Instagram je platforma sociálních médií, která v posledních letech skutečně prošla střechou. A samozřejmě jsme na tento boom reagovali také. Chceme, abyste se na našich webových stránkách cítili co nejpohodlněji. Proto je pro nás samozřejmostí pestrá příprava našeho obsahu. Díky integrovaným funkcím Instagramu můžeme obohatit náš obsah o užitečný, zábavný nebo vzrušující obsah ze světa Instagramu. Vzhledem k tomu, že Instagram je dceřinou společností Facebooku, lze shromážděná data použít také pro personalizovanou reklamu na Facebooku. Naše reklamy se dostanou pouze k lidem, kteří se skutečně zajímají o naše produkty nebo služby.

Instagram také používá shromážděná data pro účely měření a analýzy. Získáváme souhrnné statistiky a tím i lepší vhled do vašich přání a zájmů. Je důležité si uvědomit, že tyto zprávy vás osobně neidentifikují.

Jaká data Instagram ukládá?

Pokud narazíte na jednu z našich stránek, která má nainstalované funkce Instagramu (například obrázky Instagramu nebo zásuvné moduly), váš prohlížeč se automaticky připojí k serverům Instagramu. Přitom se data odesílají do Instagramu, ukládají a zpracovávají. Bez ohledu na to, zda máte účet Instagram nebo ne. To zahrnuje informace o našich webových stránkách, o vašem počítači, o provedených nákupech, o reklamách, které vidíte, a o tom, jak používáte naši nabídku. Uloží se také datum a čas vaší interakce s Instagramem. Pokud máte účet Instagram nebo jste přihlášeni, Instagram o vás uloží podstatně více dat.

Facebook rozlišuje mezi údaji o zákaznících a údaji o událostech. Předpokládáme, že to je přesně případ Instagramu. Údaje o zákazníkovi jsou například jméno, adresa, telefonní číslo a IP adresa. Tato zákaznická data budou do Instagramu přenesena, pouze pokud byla předem „hašována“. Hashing znamená, že datový záznam je převeden na řetězec znaků. To vám umožní zašifrovat kontaktní údaje. Kromě toho se přenášejí také výše uvedená „data událostí“. Facebook - a následně Instagram - chápe „data událostí“ ve smyslu údajů o vašem chování uživatele. Může se také stát, že kontaktní data budou kombinována s daty událostí. Shromážděné kontaktní údaje jsou porovnány s údaji, které o vás již Instagram má.

Shromážděná data se přenášejí na Facebook prostřednictvím malých textových souborů (cookies), které se obvykle nastavují ve vašem prohlížeči. V závislosti na použitých funkcích Instagramu a na tom, zda máte účet Instagram sami, se ukládá různé množství dat.

Předpokládáme, že zpracování dat na Instagramu funguje stejně jako na Facebooku. To znamená: pokud máte účet Instagram nebo www.instagram.com navštívili, Instagram nastavil alespoň jeden soubor cookie. V takovém případě váš prohlížeč odešle informace společnosti Instagram prostřednictvím souboru cookie, jakmile přijdete do kontaktu s funkcí Instagramu. Tyto údaje budou odstraněny nebo anonymizovány nejpozději po 90 dnech (po srovnání). I když jsme se intenzivně zabývali zpracováním dat Instagramem, nemůžeme přesně říci, která data Instagram shromažďuje a ukládá.

V následujícím textu vám ukážeme soubory cookie, které jsou ve vašem prohlížeči nastaveny alespoň po kliknutí na funkci Instagram (například tlačítko nebo obrázek Insta). Náš test předpokládá, že nemáte účet Instagram. Pokud jste přihlášeni na Instagram, bude ve vašem prohlížeči samozřejmě nastaveno podstatně více cookies.

V našem testu byly použity tyto soubory cookie:

Název: csrftoken
Hodnota: „“
Účel: Je velmi pravděpodobné, že tento soubor cookie bude nastaven z bezpečnostních důvodů, aby se zabránilo padělání dotazů. Nepodařilo se nám to však zjistit přesněji.
Doba použitelnosti: po jednom roce

Název: střední
Hodnota: „“
Účel: Instagram nastavuje tento soubor cookie tak, aby optimalizoval své vlastní služby a nabídky v Instagramu i mimo něj. Cookie definuje jedinečné ID uživatele.
Datum vypršení platnosti: po ukončení relace

Název: fbsr_121252897124024
Hodnota: žádné informace
Účel: Tento soubor cookie ukládá požadavek na přihlášení pro uživatele aplikace Instagram.
Datum vypršení platnosti: po ukončení relace

Název: rur
Hodnota: ATN
Účel: Toto je soubor cookie Instagram, který zaručuje funkčnost Instagramu.
Datum vypršení platnosti: po ukončení relace

Název: urlgen
Hodnota: „{\“ 194,96,75,33 \ ”: 1901}: 1iEtYv: Y833k2_UjKvXgYe121252897”
Účel: Tento soubor cookie používá Instagram pro marketingové účely.
Datum vypršení platnosti: po ukončení relace

Poznámka: Tady nemůžeme tvrdit, že jsme úplní. Které soubory cookie jsou v jednotlivých případech nastaveny, závisí na vložených funkcích a vašem používání Instagramu.

Jak dlouho a kde jsou data uložena?

Instagram sdílí informace přijaté mezi společnostmi Facebooku s externími partnery a s lidmi, s nimiž se spojíte po celém světě. Zpracování údajů probíhá v souladu s našimi vlastními pokyny pro údaje. Z bezpečnostních důvodů jsou vaše data mimo jiné distribuována na serverech Facebooku po celém světě. Většina z těchto serverů je v USA.

Jak mohu smazat svá data nebo zabránit ukládání dat?

Díky obecnému nařízení o ochraně osobních údajů máte právo na informace, přenositelnost, opravu a vymazání svých údajů. Své údaje můžete spravovat v nastavení Instagramu. Pokud chcete úplně smazat svá data na Instagramu, musíte trvale smazat svůj Instagram účet.

Takto funguje odstranění účtu Instagram:

Nejprve otevřete aplikaci Instagram. Na své stránce profilu přejděte dolů a klikněte na „Centrum nápovědy“. Nyní jste na webových stránkách společnosti. Na webu klikněte na „Správa účtu“ a poté na „Smazat účet“.

Pokud svůj účet zcela smažete, Instagram smaže příspěvky, jako jsou vaše fotografie a aktualizace stavu. Informace, které o vás sdíleli další lidé, nepatří do vašeho účtu, a proto nebudou smazány.

Jak již bylo uvedeno výše, Instagram ukládá vaše data primárně prostřednictvím cookies. Tyto cookies můžete spravovat, deaktivovat nebo mazat ve svém prohlížeči. Správa vždy funguje trochu jinak v závislosti na vašem prohlížeči. Zde vám ukážeme pokyny pro nejdůležitější prohlížeče.

Chrome: Smažte, aktivujte a spravujte soubory cookie v prohlížeči Chrome

Safari: spravujte soubory cookie a data webových stránek pomocí Safari

Firefox: Smazáním cookies odstraníte data, která webové stránky uložily ve vašem počítači

Internet Explorer: mazání a správa cookies

Microsoft Edge: Mazání a správa cookies

Můžete také nastavit svůj prohlížeč, abyste byli vždy informováni, když má být nastaven soubor cookie. Pak se můžete vždy individuálně rozhodnout, zda chcete soubor cookie povolit nebo ne.

Instagram je dceřinou společností společnosti Facebook Inc. a Facebook je aktivním účastníkem rámce štítu na ochranu soukromí mezi EU a USA. Tento rámec zajišťuje správný přenos dat mezi USA a Evropskou unií. Pod https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC  dozvědět se více o tom. Pokusili jsme se vám poskytnout nejdůležitější informace o zpracování dat Instagramem. Na https://help.instagram.com/519522125107875
můžete se blíže podívat na datové směrnice Instagramu.

Zásady ochrany osobních údajů YouTube

Na náš web jsme integrovali videa z YouTube. Můžeme vám tedy představit zajímavá videa přímo na našem webu. YouTube je videoportál, který je od roku 2006 dceřinou společností společnosti Google LLC. Portál videa provozuje společnost YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Pokud vyvoláte stránku na našem webu, která má vložené video YouTube, váš prohlížeč se automaticky připojí k serverům YouTube nebo Google. Přenášejí se různá data (v závislosti na nastavení). Google je odpovědný za veškeré zpracování údajů, a proto se na něj vztahuje také ochrana údajů.

V následujícím textu bychom vám rádi podrobněji vysvětlili, která data se zpracovávají, proč jsme integrovali videa YouTube a jak můžete svá data spravovat nebo mazat.

Co je to youtube

Na YouTube mohou uživatelé zdarma sledovat, hodnotit, komentovat a nahrávat videa. Za posledních několik let se YouTube stal jedním z nejdůležitějších kanálů sociálních médií na světě. Abychom mohli na našem webu zobrazovat videa, poskytuje YouTube výňatek z kódu, který jsme do našeho webu zabudovali.

Warum verwenden wir YouTube-Videos auf unserer Webseite?

YouTube ist die Videoplattform mit den meisten Besuchern und dem besten Content. Wir sind bemüht, Ihnen die bestmögliche User-Erfahrung auf unserer Webseite zu bieten. Und natürlich dürfen interessante Videos dabei nicht fehlen. Mithilfe unserer eingebetteten Videos stellen wir Ihnen neben unseren Texten und Bildern weiteren hilfreichen Content zur Verfügung. Zudem wird unsere Webseite auf der Google-Suchmaschine durch die eingebetteten Videos leichter gefunden. Auch wenn wir über Google Ads Werbeanzeigen schalten, kann Google – dank der gesammelten Daten – diese Anzeigen wirklich nur Menschen zeigen, die sich für unsere Angebote interessieren.

Welche Daten werden von YouTube gespeichert?

Sobald Sie eine unserer Seiten besuchen, die ein YouTube-Video eingebaut hat, setzt YouTube zumindest ein Cookie, das Ihre IP-Adresse und unsere URL speichert. Wenn Sie in Ihrem YouTube-Konto eingeloggt sind, kann YouTube Ihre Interaktionen auf unserer Webseite meist mithilfe von Cookies Ihrem Profil zuordnen. Dazu zählen Daten wie Sitzungsdauer, Absprungrate, ungefährer Standort, technische Informationen wie Browsertyp, Bildschirmauflösung oder Ihr Internetanbieter. Weitere Daten können Kontaktdaten, etwaige Bewertungen, das Teilen von Inhalten über Social Media oder das Hinzufügen zu Ihren Favoriten auf YouTube sein.

Wenn Sie nicht in einem Google-Konto oder einem Youtube-Konto angemeldet sind, speichert Google Daten mit einer eindeutigen Kennung, die mit Ihrem Gerät, Browser oder App verknüpft sind. So bleibt beispielsweise Ihre bevorzugte Spracheinstellung beibehalten. Aber viele Interaktionsdaten können nicht gespeichert werden, da weniger Cookies gesetzt werden.

In der folgenden Liste zeigen wir Cookies, die in einem Test im Browser gesetzt wurden. Wir zeigen einerseits Cookies, die ohne angemeldeten YouTube-Konto gesetzt werden. Andererseits zeigen wir Cookies, die mit angemeldetem Account gesetzt werden. Die Liste kann keinen Vollständigkeitsanspruch erheben, weil die Userdaten immer von den Interaktionen auf YouTube abhängen.

Name: YSC
Wert: b9-CV6ojI5Y121252897-1
Verwendungszweck: Dieses Cookie registriert eine eindeutige ID, um Statistiken des gesehenen Videos zu speichern.
Datum vypršení platnosti: po ukončení relace

Name: PREF
Wert: f1=50000000
Verwendungszweck: Dieses Cookie registriert ebenfalls Ihre eindeutige ID. Google bekommt über PREF Statistiken, wie Sie YouTube-Videos auf unserer Webseite verwenden.
Ablaufdatum: nach 8 Monate

Name: GPS
Wert: 1
Verwendungszweck: Dieses Cookie registriert Ihre eindeutige ID auf mobilen Geräten, um den GPS-Standort zu tracken.
Ablaufdatum: nach 30 Minuten

Name: VISITOR_INFO1_LIVE
Wert: 95Chz8bagyU
Verwendungszweck: Dieses Cookie versucht die Bandbreite des Users auf unseren Webseiten (mit eingebautem YouTube-Video) zu schätzen.
Ablaufdatum: nach 8 Monaten

Weitere Cookies, die gesetzt werden, wenn Sie mit Ihrem YouTube-Konto angemeldet sind:

Name: APISID
Wert: zILlvClZSkqGsSwI/AU1aZI6HY7121252897-
Verwendungszweck: Dieses Cookie wird verwendet, um ein Profil über Ihre Interessen zu erstellen. Genützt werden die Daten für personalisierte Werbeanzeigen.
Ablaufdatum: nach 2 Jahre

Name: CONSENT
Wert: YES+AT.de+20150628-20-0
Verwendungszweck: Das Cookie speichert den Status der Zustimmung eines Users zur Nutzung unterschiedlicher Services von Google. CONSENT dient auch der Sicherheit, um User zu überprüfen und Userdaten vor unbefugten Angriffen zu schützen.
Ablaufdatum: nach 19 Jahren

Name: HSID
Wert: AcRwpgUik9Dveht0I
Verwendungszweck: Dieses Cookie wird verwendet, um ein Profil über Ihre Interessen zu erstellen. Diese Daten helfen personalisierte Werbung anzeigen zu können.
Doba použitelnosti: po 2 letech

Name: LOGIN_INFO
Wert: AFmmF2swRQIhALl6aL…
Verwendungszweck: In diesem Cookie werden Informationen über Ihre Login-Daten gespeichert.
Doba použitelnosti: po 2 letech

Name: SAPISID
Wert: 7oaPxoG-pZsJuuF5/AnUdDUIsJ9iJz2vdM
Verwendungszweck: Dieses Cookie funktioniert, indem es Ihren Browser und Ihr Gerät eindeutig identifiziert. Es wird verwendet, um ein Profil über Ihre Interessen zu erstellen.
Doba použitelnosti: po 2 letech

Name: SID
Wert: oQfNKjAsI121252897-
Verwendungszweck: Dieses Cookie speichert Ihre Google-Konto-ID und Ihren letzten Anmeldezeitpunkt in digital signierter und verschlüsselter Form.
Doba použitelnosti: po 2 letech

Name: SIDCC
Wert: AN0-TYuqub2JOcDTyL
Verwendungszweck: Dieses Cookie speichert Informationen, wie Sie die Webseite nutzen und welche Werbung Sie vor dem Besuch auf unserer Seite möglicherweise gesehen haben.
Doba použitelnosti: po 3 měsících

Jak dlouho a kde jsou data uložena?

Die Daten, die YouTube von Ihnen erhält und verarbeitet werden auf den Google-Servern gespeichert. Die meisten dieser Server befinden sich in Amerika. Unter https://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/?hl=de  sehen Sie genau wo sich die Google-Rechenzentren befinden. Ihre Daten sind auf den Servern verteilt. So sind die Daten schneller abrufbar und vor Manipulation besser geschützt.

Die erhobenen Daten speichert Google unterschiedlich lang. Manche Daten können Sie jederzeit löschen, andere werden automatisch nach einer begrenzten Zeit gelöscht und wieder andere werden von Google über längere Zeit gespeichert. Einige Daten (wie Elemente aus „Meine Aktivität“, Fotos oder Dokumente, Produkte), die in Ihrem Google-Konto gespeichert sind, bleiben so lange gespeichert, bis Sie sie löschen. Auch wenn Sie nicht in einem Google-Konto angemeldet sind, können Sie einige Daten, die mit Ihrem Gerät, Browser oder App verknüpft sind, löschen.

Jak mohu smazat svá data nebo zabránit ukládání dat?

Grundsätzlich können Sie Daten im Google Konto manuell löschen. Mit der 2019 eingeführten automatische Löschfunktion von Standort- und Aktivitätsdaten werden Informationen abhängig von Ihrer Entscheidung – entweder 3 oder 18 Monate gespeichert und dann gelöscht.

Unabhängig, ob Sie ein Google-Konto haben oder nicht, können Sie Ihren Browser so konfigurieren, dass Cookies von Google gelöscht bzw. deaktiviert werden. Je nach dem welchen Browser Sie verwenden, funktioniert dies auf unterschiedliche Art und Weise. Die folgenden Anleitungen zeigen, wie Sie Cookies in Ihrem Browser verwalten:

Chrome: Smažte, aktivujte a spravujte soubory cookie v prohlížeči Chrome

Safari: spravujte soubory cookie a data webových stránek pomocí Safari

Firefox: Smazáním cookies odstraníte data, která webové stránky uložily ve vašem počítači

Internet Explorer: mazání a správa cookies

Microsoft Edge: Mazání a správa cookies

Falls Sie grundsätzlich keine Cookies haben wollen, können Sie Ihren Browser so einrichten, dass er Sie immer informiert, wenn ein Cookie gesetzt werden soll. So können Sie bei jedem einzelnen Cookie entscheiden, ob Sie es erlauben oder nicht. Da YouTube ein Tochterunternehmen von Google ist, gibt es eine gemeinsame Datenschutzerklärung. Wenn Sie mehr über den Umgang mit Ihren Daten erfahren wollen, empfehlen wir Ihnen die Datenschutzerklärung unter https://policies.google.com/privacy?hl=de.

YouTube Abonnieren Button Datenschutzerklärung

Wir haben auf unserer Webseite den YouTube Abonnieren Button (engl. „Subscribe-Button“) eingebaut. Sie erkennen den Button meist am klassischen YouTube-Logo. Das Logo zeigt vor rotem Hintergrund in weißer Schrift die Wörter „Abonnieren“ oder „YouTube“ und links davon das weiße „Play-Symbol“. Der Button kann aber auch in einem anderen Design dargestellt sein.

Unser YouTube-Kanal bietet Ihnen immer wieder lustige, interessante oder spannende Videos. Mit dem eingebauten „Abonnieren-Button“ können Sie unseren Kanal direkt von unserer Webseite aus abonnieren und müssen nicht eigens die YouTube-Webseite aufrufen. Wir wollen Ihnen somit den Zugang zu unserem umfassenden Content so einfach wie möglich machen. Bitte beachten Sie, dass YouTube dadurch Daten von Ihnen speichern und verarbeiten kann.

Wenn Sie auf unserer Seite einen eingebauten Abo-Button sehen, setzt YouTube – laut Google – mindestens ein Cookie. Dieses Cookie speichert Ihre IP-Adresse und unsere URL. Auch Informationen über Ihren Browser, Ihren ungefähren Standort und Ihre voreingestellte Sprache kann YouTube so erfahren. Bei unserem Test wurden folgende vier Cookies gesetzt, ohne bei YouTube angemeldet zu sein:

Name: YSC
Wert: b9-CV6ojI5121252897Y
Verwendungszweck: Dieses Cookie registriert eine eindeutige ID, um Statistiken des gesehenen Videos zu speichern.
Datum vypršení platnosti: po ukončení relace

Name: PREF
Wert: f1=50000000
Verwendungszweck: Dieses Cookie registriert ebenfalls Ihre eindeutige ID. Google bekommt über PREF Statistiken, wie Sie YouTube-Videos auf unserer Webseite verwenden.
Ablaufdatum: nach 8 Monate

Name: GPS
Wert: 1
Verwendungszweck: Dieses Cookie registriert Ihre eindeutige ID auf mobilen Geräten, um den GPS-Standort zu tracken.
Ablaufdatum: nach 30 Minuten

Name: VISITOR_INFO1_LIVE
Wert: 12125289795Chz8bagyU
Verwendungszweck: Dieses Cookie versucht die Bandbreite des Users auf unseren Webseiten (mit eingebautem YouTube-Video) zu schätzen.
Ablaufdatum: nach 8 Monaten

Anmerkung: Diese Cookies wurden nach einem Test gesetzt und können nicht den Anspruch auf Vollständigkeit erheben.

Wenn Sie in Ihrem YouTube-Konto angemeldet sind, kann YouTube viele Ihrer Handlungen/Interaktionen auf unserer Webseite mit Hilfe von Cookies speichern und Ihrem YouTube-Konto zuordnen. YouTube bekommt dadurch zum Beispiel Informationen wie lange Sie auf unserer Seite surfen, welchen Browsertyp Sie verwenden, welche Bildschirmauflösung Sie bevorzugen oder welche Handlungen Sie ausführen.

YouTube verwendet diese Daten zum einen um die eigenen Dienstleistungen und Angebote zu verbessern, zum anderen um Analysen und Statistiken für Werbetreibende (die Google Ads verwenden) bereitzustellen.